Passer kuren for meg?

Ketolysekuren er utviklet for friske, voksne personer som har behov for å redusere vekten med ti kilo eller mer.

Hvem egner Ketolysekuren seg for?

Uten at det er noen fast grense er BMI over 30, en pekepinn på hvem kuren er tenkt for. Ketolysekuren er altså ikke ment for deg som kun ønsker en liten vektreduksjon på noen få kilo før badesesongen.

Hvem kan ikke benytte Ketolysekuren?

En rekke sykdommer er ikke forenlig med Ketolysekuren. Det dreier seg blant annet om tilfeller av alvorlig hjertesvikt og nyresvikt, samt type 1 diabetes.

Kuren er utviklet for friske personer med overvekt. Personer med kronisk sykdom bør derfor snakke med fastlegen før du starter med kuren.

Ketolysekuren og enkelte sykdommer

  • Diabetes type II, kostregulert uten behov for medisin:  Ingen problemer i forhold til ketolysekuren. Hør med legen for sikkerhets skyld.
  • Diabetes type II, behandlet med tabletter eller insulin: Krever oppfølging av lege. Medisinene må normalt kuttes ut mens du er på diett. Dette må kun skje i samarbeid med din fastlege.
  • Angina pektoris, mild og stabil: Normalt er det ikke noe problem, men igjen bør du snakke med din lege.
  • Hjerterytmeforstyrrelser -  Kun i samarbeid med fastlegen. Atrieflimmer er normalt ikke noe problem, men andre hjerterytmeforstyrrelser er mer problematiske.
  • Lavt stoffskifte, med bruk av Levaxin/thyroxin: Ingen problemer.

Risiko

Ketolysekuren er godt undersøkt og ikke farlige. Mens du er på dietten vil vekten reduseres, blodtrykket bli lavere, kolesterolinnholdet i blodet blir lavere og du får mer av det gode og mindre av det dårlige kolesterolet. Blodsukkeret normaliseres. Med regelmessig mosjon vil risikoen for hjerte- og karsykdom halveres. Ketolysekuren reduserer dermed risikoen for en rekke lidelser.

Alternativet til å slanke seg vil for mange overvektige være ensbetydende med å leve med en 3-5 ganger forhøyet risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Dette glemmer mange som kritiserer slankekurer og utpeker dem som farlige. BMI over 30 er en alvorlig risikofaktor for utvikling av hjerte- og karsykdom.